GRATIS FRAGT
Ved køb over 499,-
1 til 2 dages levering
30 dages returret
KUNDESERVICE
Mandag-onsdag-fredag Kl: 11:00-13:00
28 20 00 23 / info@boernibalance.dk

Motorik legetøj

Motorik legetøj er uundværligt i enhver børnefamilie. Bevægelse og leg er en vigtig forudsætning for at barnet udvikler sig. At bruge kroppen har stor betydning for barnet, både fysisk, psykisk og socialt. Man kan med andre ord sige, at børn bliver kloge af at kunne bruge kroppen. Børn oplever og lærer gennem hele kroppen. De forstår bedre, lærer bedre og udvikler sig bedre. Bevægelse og leg hjælper barnet med at udforske sig selv og sine omgivelser. Så at kravle, klatre, hoppe, løbe osv. er en meget vigtig del af barnets udvikling. Motorisk udvikling har en afgørende betydning for barnets indlæring. At være motorisk sikker vil sige, at barnet har styr på hvor legemsdele er uden at skulle kigge, at barnet ved hvor i rummet det opholder sig i forhold til genstande og andre børn og voksne, og kan klare motoriske udfordringer som er aldersvarende. Med motorik legetøj der udfordrer barnet til leg og bevægelse, sikres en løbende udvikling og lyst til bevægelse.

Filtrer

Hvad er motorik

Motorik er lig med kontrol over bevægelse. Motorik er vestibulærsansen(hovedbalance sansen) som har stor betydning for barnets balance. Taktilsansen(følesansen), som styrer hvordan barnet oplever sig selv og omverden. Kinæstesisansen(muskel og led sansen) afpasser barnets styrke og præcision i bevægelserne. Dette i samarbejde med synssansen giver balance.
Et barn fødes med en grundmotorik, så det er i stand til at rette opmærksomheden mod sine omsorgsgivere. Grundmotorikken som fx at krybe, kravle og gå kan betragtes som det fundament grov og fin motorikken bygges ovenpå.
Motorik deles op i to grupper, grov og fin motorik.
Grovmotorik er bevægelser hvor de store muskelgrupper bliver brugt. Altså skulder, albue, hofte og knæled. Fx ved at rulle, gå hoppe, løbe og balancere. Finmotorik er de små bevægelser, hvor de små muskelgrupper er i brug dvs. fingrene, foden, øjet, munden og mimikkens led og muskler, fx tegne, male, spise. For at kunne udnytte finmotorikken er det vigtigt at have en vis kontrol over grovmotorikken. 

Motorik for de helt små

River stone, Hilltops eller Bjerget fra Gonge er legetøj hvor selv helt små børn kan udfordre motorikken og balancen. Samtidig med at det er legetøj som det er sjovt at være flere sammen om, så de sociale kompetencer også bliver udviklet. Til de lidt større 
er det heller ikke til at komme udenom faldskærmene når det handler om motorisk legetøj. Faldskærmene er perfekte til at udvikle balance, koordinering og indlæring. Rigtig god motion for hele kroppen. Faldskærmen fåes i 2 størrelser 1,75 m og 3,5 meter.
Bilibos skal er meget alsidig. Den kan bruges til at vugge, gynge, vippe og snurre rundt. Fantastisk til at styrke ligevægt og balance gennem leg og rolleleg. Bilibo skal kan bruges helt fra 1 års alderen.

Motorik for de lidt større børn og voksne

Balanceskiver i træ eller plastik. Wippsider eller wippwalker er velegnet til både børn og voksne. Her styrkes motorikken, balancen og bevægelseskoordination. Perfekt til at styrke led, ankler og knæ.
Vi har produkter fra kendte mærker som GongeRody, Pedalo, og Bilibo.
Hvis du leder efter andet børnene kan hoppe på, så prøv at kigge på vores hoppedyr her.

Det motorisk sikre barn

Er barnet sikker i sine kropsbevægelser og har en god kropsbevisthed, har det let ved motoriske leg fx at spille bold og cykle. Det giver barnet succes i legene sammen med andre børn. Og det er igen med til at give barnet lyst til flere motoriske udfoldelser og derved blive endnu mere sikker i kroppen.
Motorik lege behøver ikke at kræve en masse legetøj. Men ofte kan lidt motorik legetøj (hjælpemidler) give fantasien næring og derved bliver det sjovere at bevæge sig og være aktiv. Se vores store udvalg i motorik legetøj til både små og store børn her.

Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere

Shop videre Gå til kurven
Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere