GRATIS FRAGT
Ved køb over 499,-
1 til 2 dages levering
30 dages returret
KUNDESERVICE
Tirsdag og Torsdag Kl: 11:00-13:00
28 20 00 23 / info@boernibalance.dk

Børnebøger

Her finder du et stort udvalg af bøger til børn fra 0-6 år. Her er sansebøger med føle- og lytte funktioner, temabøger og sangbøger og meget mere.

Alle børnebøgerne er i høj kvalitet og kan tåle at blive læst igen og igen. Til de mindste er børnebøger i kraftigt pap. Det er hyggelig at kigge i sansebøgerne og mærke, føle og høre alle dyrene. Du finder bøger med dyreunger, kæledyr, husdyr og meget mere. Det er også hyggelig at synge børnesange, ved hjælp af en god sangbog, med alle de kendte sange. Se også temabøgerne om Arthur, som er bange for mørke, eller skal lære at gå på potte.

Filtrer

Børnelitteratur - bøger til børn

Børnelitteratur er bøger skrevet og udgivet til børn. Farverige fortællinger bidrager til børns udvikling, fantasi, fordybelse og sproglige kompetencer. Bøgerne gør børnene beviste om dem selv, deres omgivelser og kan være med til at udvide omverdensbevistheden. Det er nemlig ikke kun hyggeligt at læse eller få læst historie højt.

Højtlæsning

Der er ikke noget så hyggeligt som at få læst en bog højt. Det er både hyggeligt for oplæser og barnet som lytter til historien. Det er en rolig stund, hvor alt opmærksom er rettet mod bogen og samværet. Især er det rart med en historie på sengekanten ved sengetid, som godnat læsning. Det er der heldigvis tradition for i mange familier. De helt små børn, starter måske med en lille børnebog og en sang, senere kan historien blive lidt længere for til sidst at udvikle sig til en bog med kapitler, som bliver læst over flere aftener.

Hvad er en god bog til børn?

Det er der heldigvis ikke noget entydigt svar på. Det vigtigste er at barnet kan lide bogen og at den svare til barnet alder. Billeder har en væsentlig betydning især for de mindre børn. De læser historien ud fra billederne og derfor skal billeder og historie hænge sammen. For de helt små børn på 1-2 år er det vigtigste at højtlæsningen, giver børnene mulighed for aktivt at deltage. Her er billederne, samtalen omkring bogen og måske det at bruge sanserne med til at fastholde børnenes interesse for bogen. Her er sansebøger med føle- og lytte funktioner rigtig gode. Børn bruger hele kroppen og alle sanser på at lære, så det er rigtigt godt for børnene at have mulighed for både at få historien gennem ører, øjne og aktivitet. Mange mindre børn har ofte en yndlingsbog som de vil have læst igen og igen "genkendelsens glæde". Jo ældre barnet bliver jo mere bliver teksten og ikke billederne vigtigst. Børn fra 3 årsalderen kan nu sagtens høre en lidt længere tekst, med enkelte billeder. Børn omkring skolealderen er nu ikke så afhængige af billeder og kan få læst længere historier højt, som kan strække sig over flere dage. Forlaget Bolden har et stort og bredt udvalg af børnebøger og opgavebøger til børn som kan ses her.

Sproglig udvikling

At læse i bøger eller få læst højt, er med til at stimulerer den sproglige udvikling og læring. Ved hjælp af bøgerne bliver sproget udforsket og ordforrådet større. Bøgerne er en introduktion til det nuancerede sprog og bogstaver. Sproget er en vigtig del af børns liv både fagligt og socialt.

Børnebogens historie

Danmarks første børnebog kom i 1568. I starten var bøgerne meget belærende og moraliserende, da de var skrevet til at gøre børnene til gode kristne og gode samfundsborgere. Børnebøger som vi kender dem i dag, stammer fra begyndelsen af 1800-tallet. Bøger som tager udgangspunkt i børnenes behov og egenskaber. I dag er der et stort udvalg af både fiktion og fakta bøger til børn.

 

Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere

Shop videre Gå til kurven
Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere