GRATIS FRAGT
Ved køb over 499,-
1 til 2 dages levering
30 dages returret
KUNDESERVICE
Tirsdag og Torsdag Kl: 11:00-13:00
28 20 00 23 / info@boernibalance.dk

Hvornår skifter man til juniordyne?

Hvornår man skifter til junior dyne er ikke altid lige til. Der kan ligge mange tanker gemt i beslutningen. Derfor får du her et par gode råd til hvornår dit barn er klar til en juniordyne.

For at finde ud af om dit barn er klar til at skifte fra babydyne til juniordyne, kan du overveje disse ting:

  • Hvor højt er dit barn?
  • Hvor roligt/uroligt ligger dit barn når det sover?
  • Hvilken seng ligger dit barn i?

Juniordyne mål og længen på dit barn

Det første du skal overveje, er om dit barn simpelthen er vokset ud af babydynen. En babydyne er 100 cm lang (1 meter).

Kan dynen nå helt ned om fødderne og op til skuldrene på dit barn, er dynen lang nok. Det vil efter vores mening være når dit barn er max omkring 80 cm højt. Hvis den ikke kan nå uden problemer, er det tid til at skifte til juniordyne, som er 140 cm lang.

Hvor meget bevæger dit barn sig i søvne?

Der er stor forskel på hvordan børn sover. Nogle børn sover helt roligt og bevæger sig knapt, mens andre børn møver sig rundt i sengen. Der er selvfølgelig også noget aldersmæssigt der afgør hvor meget børn kan bevæge sig, men alderen har ingen betydning her.

Det du skal kigge på, er nemlig om dit bar beholder dynen på, igennem hele natten. Hvis dit barn ligger stille og ikke bevæger sig særligt meget mens barnet sover, kan det sagtens ligge med en babydyne.

Hvis dit barn bevæger sig meget når det sover, ligger uroligt eller møver sig rundt, er det tid til at skifte til en juniordyne. Juniordynen fylder i sagens natur mere, da juniordynen måler 100x140 cm. Det betyder at den vil dække mere ud til siderne og i længden end babydynen, og barnet vil altså få sværere ved at få dynen af sig mens det sover.

Hvilken seng sover dit barn i?

Det sidste råd herfra handler om hvilken type af seng dit barn sover i.

Sover dit barn i en lift eller vugge, er babydynen ganske fin. Så længe dit barn kan være i liften eller vuggen, kan den også sove med babydyne, da babydynen passer i størrelsen hertil. Hvis man putter en juniordyne i en lift, vil den næsten fylde så meget at barnet ikke vil kumne være der.

Sover dit barn i tremmeseng, handler det mere om længden på dit barn eller hvor roligt dit barn ligger når det sover. Dog kan det være en fordel at skifte til juniordyne når du skifter til tremmeseng (hvis ikke dit barn har sovet i tremmesengen fra det blev født). I tremmesengen er der noget mere luft omkring barnet og det kan godt virke lidt utrygt. Derfor er det en god idé med en fyldig sengerand og en stor juniordyne, der gør det hele lidt mere trygt.

Se hele vores udvalg af dyner >

Skift fra junior dyne til voksen dyne

Næste skridt: skiftet fra juniordyne til voksendyne. Er du i tvivl om hvorvidt dit barn er klar til skiftet til voksendyne?

Du kan bruge de helt samme overvejelser, som beskrevet ovenfor.

  • Hvor langt er dit barn?
  • Hvor roligt/uroligt ligger dit barn i sengen?
  • Hvilken seng ligger dit barn i?

Længden på en juniordyne er 140 cm. Vores erfaring siger os at når barnet er omkring 110/120 cm. lange, er de for store til en juniordyne. I denne alder bevæger de sig mere når de sover, og der skal derfor ikke så meget til at få skubbet dynen af sig. Derfor er det en rigtig god idé at skifte til voksendyne her.

Igen skal du også kigge på hvor meget dit barn bevæger sig når det sover. En god tommerfingerregel er at hvis dit barn ikke kan holde juniordynen på i løbet af natten, er det en god idé at skifte til voksendynen. At den er større gør det sværere for barnet at få skubbet dynen af.

Sengen har også lidt at sige i denne sammenhæng. Hvis dit barn er blevet rykket fra tremmeseng til juniorseng (eller større) kan det også være en god idé at skifte til voksendyne, for at få lidt mere tryghed for barnet i sengen.

Mangler du sengetøj til juniordynen?

Se vores udvalg af sengetøj til juniordyne, flere modeller findes i forskellige størrelser.

Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere

Shop videre Gå til kurven
Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere