GRATIS FRAGT
Ved køb over 499,-
1 til 2 dages levering
30 dages returret
KUNDESERVICE
Tirsdag og Torsdag Kl: 11:00-13:00
28 20 00 23 / info@boernibalance.dk

Motorik øvelser med baby - fra ryg til mave

af Trine d. 28-05-2019 10:32
$images[i]->getDescription()|escape
$images[i]->getDescription()|escape
$images[i]->getDescription()|escape

Hvordan får man baby fra ryg til mave?

Det kan nogen gange virke lige uoverskueligt at træne motorik med baby. Vi har alle fået fortalt tusindevis af gange at de skal træne nakkemuskler ved at ligge på maven. Men hvad med alt det andet? Og hvordan kommer baby egentlig selv om på maven?

Når vi snakker motorik med en lille baby er der ikke så mange hjælpemidler og redskaber, eller legetøj, at bruge, som der er til de lidt større børn (eller små tumlinger). Det behøves heller ikke, så gør dig selv en tjeneste og lad være med at købe dig fattig i alverdens remedier. Faktisk skal du bruge meget få ting i babys motorikudvikling. Og lige præcis når baby skal fra ryg til mave, findes der ikke rigtigt nogen hjælpemidler der gør det nemmere.

Den bedste ryg til mave øvelse med baby, er som vist her i videoen nedenfor. Tag fat i babys ben og drej dem forsigtigt så hele kroppen bliver drejet. Så får din baby fornemmelsen af at vende sig om på maven. Når baby selv begynder at vende sig, er det nemlig benene de skal bruge. Og det er sværere end man lige skulle tro. For at få baby tilbage igen, fra mave til ryg øvelse, skal du forsigtigt tage fat i babys arm fra modsat side (som vist i videoen) og trække forsigtigt. Det er igen med til at styrke babys fornemmelse af hvordan de ruller rundt selv.

Når du viser din baby hvordan den ruller frem og tilbage, vil din babys krop huske bevægelserne. På den måde vil de måske ikke helt endnu forstå hvad der sker, men kunne kende bevægelsen for det de gerne vil.

Styrk babys styrke i nakken

For at styrke babys nakkemuskler er der gode råd at hente. Det vigstigste er at holde baby stimuleret, så baby synes det er sjovt at ligge på maven. Legetøj til baby kan gøre dem nysgerrige og gerne med lidt afstand til dem, så de ikke opgiver at ligge på maven når de har fået legetøjet i hånden. Det er nemlig nysgerrigheden der motiverer din baby til at blive ved med at holde hovedet oppe, og jo længere tid ad gangen de selv holder hovedet, des mere styrke får de i nakken.

Vil baby ikke ligge på maven og har brug for hjælp til at få styrket nakkemusklerne? Så er det tid til at stimulere nysgerrigheden. En sanserulle er et rigtigt godt redskab til at få baby til at have en fest med at ligge på maven. Du kan også finde andre gode motorikredskaber her.

Det vigtigste tip af dem alle: din baby skal være glad! Hvis de ikke er i godt humør eller er træt, får du ikke noget ud af øvelserne. Ligeledes hvis din baby begynder at blive utilfreds undervejs, skal du stoppe motorik træningen. Motorisk udvikling skal være en leg, så går det meget nemmere.

God fornøjelse med motorik træningen!

Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere

Shop videre Gå til kurven
Vi bruger cookies hos Børn i balance, for at give dig en bedre brugeroplevelse. Læs mere